HTML

Nápoly, Sorrento, Vico Equense 4 nap kalandozás

Nápoly, Sorrento, Vico Equense 4 nap kalandozás

Friss topikok

  • Godoakos: Jelen idő: 2013 július. Olvassa mindenki! Palermóból érkeztünk Nápolyba, az sem volt egy Bécs de N... (2013.07.14. 21:27) Bevezetés, előkészületek
  • Latya: Valóban nem olvastam, így az akinek villája van Caprin=kőgazdag sztereotípiával gondolkoztam. De... (2011.12.24. 17:25) 4. nap: 2010 február 20.
  • marionette: Van itt egy elég nagy hiba az elején, a narancsfák képe alatt, ott gondolom Sorrentót akartál írni... (2011.12.22. 23:54) 2. nap: 2010. február 18.
  • marionette: Elképesztő ez a precíz leírás, nagyon hálás vagyok érte, meg gondolom sokan mások is. Amúgy "anblo... (2011.12.22. 23:46) 1. nap: 2010. február 17.

Linkblog

Bevezetés, előkészületek

2010.02.27. 18:40 Latya

2009 novemberében  szokásos kedvenc időtöltésemnek éltem: nézegettem a különböző repülőtársaságok ajánlatait, és fantáziálgattam, hová kellene elutazni. ( a linkeket 2013-ban frissítettem, mert sok már nem működött, vagy éppen nem a legfrissebb infókra mutatott ) A Wizzair kedvező áron kínálta mindenféle útját, és elég kecsegtetőnek nézett ki a borongós hidegben az egyik legdélebbi célállomásuk: Nápoly meglátogatása. A nejemmel  kettesben évente,  általában egyszer, télen vagy tavasszal 3-4 napos  túrákat szoktunk rendezni. Erre én általában hónapokon keresztül készülök. Több-kevesebb rendszerességgel bújom az utazási fórumokat, nézem a nevezetességek megközelítésének módját, szállást keresek.

 

A kislétszámos túránk most kibővült további 4 személlyel, így összesen 6 főre kellett repjegyet és szállást foglalni.

A jegy kb. 10000 Ft/fő oda-vissza  áron jött ki, mindenféle illetékkel és egyéb költségekkel.

 

Szállás

 

A  nagy létszám miatt apartmanban kezdtünk gondolkodni. Szállásügyben nagyon sok helyen tudunk a neten keresgélni, nekem a Homelidays az egyik kedvencem. Az oldalon a szállásokról visszajelzések is segítenek a kiválasztásban.

Először Nápolyban néztem szét, de aztán kicsit megijedtem a google maps utcanézeti képeitől, és mivel azt terveztük, hogy  Nápoly környékén is szét fogunk nézni, így  találtam rá egy 3 szobás nagy lakásra  ( update: azóta már ez a lakás nem kiadó ) a Sorrento melletti  Vico Equense-ben.


Nagyobb térképre váltás

 

 

6 főre 80 €/éj + 50 € végső takarítás volt az ára. Ez 4 napra  fejenként 15 €, és ilyen összegért Hostelekben, közös hálószobában lehet aludni.  Ez fiatalon még elmegy, de ha mód van rá, akkor ugyanannyiért miért ne menne az ember egy kényelmesebb helyre.

 

Közlekedés Nápolyban és a környéken

 

A reptérről  Nápoly központjába legegyszerűbben 3 €/fő áron mehetünk be a 20 percenként járó Alibus-szal. Jegyet régebben a a sofőrnél lehetett váltani, mostanság variálnak vele, hogy a reptér épületében. Érdemes a helyszínen tájékozódni, és felkészülni erre, hogy a megérkezés első percei ne felesleges bosszúsággal  meg ide/oda mászkálással teljenek.

A Nápoly környékbeli városkák és turistalátványosságok a Circumvesuviana vasúti társaság "HÉV"-szerű elővárosi vasúthálózatával  könnyen bejárhatók.

Nápoly környéki és a városon belüli   Metro-, busz-, trolibuszhálózatról  az Unico Campania oldalon lehet tájékozódni.

A közlekedésre és látványosságokra szóló bérlet  az un. Artecard. Tartalmában, érvényességi idejében többféle is létezik, a honlapon minden információt meg lehet találni róla.

Sorrento és Amalfi  között "tekergő"  buszt pl. a   SITASUD társaság üzemeltet. A menetrendjét itt találtam meg.

Capri szigetére hajóval, illetve komppal juthatunk. A menetrend  itt megnézhető .

Caprin belül gyalog, illetve busszal közlekedhetünk. Menetrendek itt.

 

Egyéb infok

Nápolyról és a környékről sok infót megtudtam az alábbi fórumokról. (Tudjátok, előbb visszaolvasni, aztán kérdezni! Ja, és van fórumkereső is!)

Nápoly fórum

Olaszország, Sorrento, Amalfi fórum

 

Útiokmányok feledékenyeknek

 

Az utolsó héten kiderült, hogy a társaság 2 legfiatalabb tagjának nincs érvényes személyije, meg útlevele sem (pedig nem voltak szőkék….). A  központi okmányirodában jelezték, hogy 1 hét alatt semmi esély, hogy kész legyen a személyi, az útlevél meg tizenezer sürgősségivel. Az egyik leányzó így feladta, a másik meg kapott  egy ideiglenes személyit, de azzal a magyarázattal, hogy ezzel nem utazhat. Aztán  utánajártunk a dolognak és kiderült, lehet utazni az azonnal kiállított ideiglenes személyivel is. Ferihegyen semmi gond nem volt, Nápolyban is csak egy 2 másodpercig tartó szemöldökfelhúzás kísérte a vélhetően nem mindennapos útiokmány bemutatását.

Szállás, repjegyek, okmányok rendben, akkor már csak az indulás napját kell várni!

Az útról készült fényképalbum                               Az 1. nap >>

 

1. nap

2. nap

3. nap

4. nap

5. nap

 

 

4 komment

Címkék: látnivaló élménybeszámoló nápoly útinapló sorrento nevezetességek positano vico equense nápoly egyéni utazás amalfi saját szervezés olcsó szállás: nápoly